Over de Thijdarren

Al voordat O.C.V. De Thijdarren was opgericht, werd door een club Thijbewoners spontaan carnaval gevierd op de kartingbaan. In die groep is toen het idee geboren om voor de gehele Oldenzaalse wijk De Thij carnaval te organiseren.
Belangrijk was dat in 1975 het Noabershoes als multifunctioneel centrum werd opgeleverd.
Een oprichtingsvergadering werd voorbereid en er werd bekendheid gegeven in de ‘Thijdingen’ en de Twentsche Courant. Op deze oprichtingsvergadering in 1975 is een bestuur gekozen en werd een naam bedacht. Op voorstel van Herman Pleijsier werd het De Thijdarren. Hij kwam op deze naam naar aanleiding van de wedstrijd die gehouden was om het wijkcentrum een naam te geven. Een van de afgewezen namen was: Thijenkorf.
Op de vergadering van 21 augustus werd het embleem, ontworpen door Edwin Douma, door de vereniging aangenomen.
In oktober 1975 kwam de Raad van Elf voor het eerst bijeen.

De capes, in de bekende goud-gele kleuren, werden onder leiding van Ans de Wagt door de vrouwen van de Raad van Elf gemaakt. Het allereerste officiële feest, de 11e van de 11e, was op 14 november 1975.

Tegenwoordig zijn we ontzettend gegroeid, zowel als vereniging als in aantallen. We zijn een vereniging voor jong en oud. Bij ons draait het om gezelligheid. Wil jij die gezelligheid ook een keer mee maken? Kom vooral langs op onze feestjes!
de thijdarren